Cara Kenal Pasti Vimax Canada Original Dan Tiruan, Serta Isu Nombor Siri Tidak Genuine Vimax canada original yang kami jual datang dari satu sumber dan supplier sahaja iaitu VimaxGroup. Jadi beli vimax canada original dari kami tanpa was - was.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Ini merupakan update vimax canada original yang dijual didalam laman web ini. Vimax canada original wajib mempunyai 3D Izon Hologram. Namun bermula semalam 14/1/2018, kami telah menerima complaint bagi pelanggan yang membeli produk vimax canada original izon. Menurut pelanggan yang siri number vimax izon tidak dapat disahkan ketulenannya. Saya telah berhubung dengan pihak vimax dan mereka sedang mengusahakan supaya siri number ini akan genuine semula.

Perhubungan supplier besar vimax di malaysia telah mengemukakan report dan jawapan yang diterima oleh pihak vimax adalah seperti berikut:

Terdapat vimax izon yang tiruan, meniru no siri vimax original di Indonesia. Jadi pihak vimax membuat satu peraturan ketat dengan membenarkan satu siri number hanya boleh disemak sekali sahaja. Selain itu, selepas 3 bulan ia keluar dari kilang, no siri ini telah automatik dilupuskan. Ini yang menyebabkan no siri jadi tak valid.

Mereka tak boleh sangka yang produk mereka akan terjual dalam sekelip mata. Sedangkan expired date adalah selama 2 tahun. Pada hari esoknya pula saya menerima satu lagi complaint dari pelanggan yang tidak berpuas hati kerana menyangka saya jual vimax tiruan.

Katanya ini kot yang dimaksudkan sebagai izon tiruan… Ciri ori semuanya sama tapi “kantoi” pada siri number.

Memang panas hati baca wasap pelanggan tersebut, tapi kami terangkan yang dia boleh mendapat full refund jika masalah ini tidak dapat diselesaikan.

Ciri Vimax Tiruan

Berikut adalah vimax canada tiruan yang berleluasa di indonesia. Ia menggunakan no siri yang sebelum ini vimax tidak pernah padam, menyebabkan penjual tiruan membuat sendiri hologram dan menggunakan no siri original yang di ulang cetak berulang kali.

 

 

Diatas ini juga satu lagi vimax tiruan yang seakan vimax izon tetapi tiada siri number. Hal vimax tiruan bukan perkara baru. Malah masih ada yang terbeli vimax lot 9972 yang merupakan vimax tiruan paling banyak terdapat didalam pasaran di malaysia.

 

 

Diatas ini merupakan vimax tiruan dari china lot 9972 dengan hologram clear pillexpert.

Pihak vimaxgroup yang merupakan supplier vimax izon pernah mengeluarkan vimax lot 9972 pada batch 2009 tetapi menghentikannya pada tahun 2011.

Bagaimana Rupa “Hologram” Vimax Izon Yang Original?

 

 

Vimax Canada Original mempunyai hologram seperti berikut. Ia ditulis DuPont Izon pada permukaan atas sebuah kotak. Sementara pada sisi setiap kotak anda akan nampak jumlah – jumlah dot yang berlainan. Sementara no 1234567 itu merupakan contoh siri number vimax.

http://www.vimax.com/genuine.html

Diatas merupakan laman web vimax yang boleh anda guna untuk rujukan no siri vimax izon yang anda beli dari kami. Anda akan di bawa ke laman jualan Vimax Original.

 

Gambar diatas pula merupakan interface untuk anda semak vimax original. Masukkan siri number pada petak hijau yang saya tandakan diatas. Selepas itu klik butang “VALIDATE”. Jika tiada masalah anda akan dapat seperti gambar dibawah.

 

Tahniah, ini bermakna produk anda beli adalah asli. Bermakna anda boleh teruskan impian anda kelak untuk mendapat saiz idaman. Namun jika anda mendapat seperti gambar bawah, jangan panik.

 

Jika anda membeli dari laman ini atau dari ejen vimax kami, produk kami adalah 100% original. Masalah ini mungkin disebabkan pada 14 januari 2018, merupakan batch yang mula sistem siri number baru yang cuma boleh cek sekali sahaja, mulai tamat tempoh. Ini kerana mereka mengharapkan ianya habis dijual dalam tempoh 3 bulan dari tarikh ianya dikilangkan.

Update Dari Vimaxgroup pada 15/1/2018

Jadi setelah berunding, bos saya telah ke hq supplier untuk menukar vimax yang siri numbernya tidak genuine dengan batch yang lebih baru. Pihak supplier telah menyampaikan pihak vimaxgroup. Pihak vimax group akhirnya telah mengeluarkan UPDATE dengan membenarkan setiap siri number boleh disemak sehingga 3 kali dan no siri tidak akan expired. Ia akan jadi tidak genuine apabila telah melebihi 3x semakan.

Perkara ini memberi kelegaan kepada kami kerana isu produk tiruan boleh menjejaskan reputasi kami. Dan jika masalah ini berlarutan, kebimbangan kami adalah terpaksa menutup jualan bagi produk vimax canada. Berita baik ini sememangnya wajib dikongsi bersama.

Apa Yang Anda Patut Lakukan Apabila Anda Was – Was Dengan Kualiti Vimax Izon Yang Anda Terima?

 • Jika anda membeli dari laman web ini, atau melalui ejen kami terdekat anda, produk yang anda terima adalah original. Anda tidak perlu risau akannya.
 • Pembeli sepanjang 8/1/2018 hingga 14/1/2018 mungkin berhadapan dengan masalah semakan tidak genuine ini kerana batch 3 bulan telah luput siri numbernya didalam sistem vimax.
 • Jika anda tidak beli dari kami atau ejen kami, anda hendaklah bertanyakan hal ini dengan seller anda.
 • Jika jawapan yang di terima adalah sama seperti isu luput dalam 3 bulan, ini bermakna vimax anda original.
 • Jika anda berasa was-was dengan jawapan yang diterima, anda boleh rujuk kepada kami.
 • Jika anda berasa was – was, anda juga berhak untuk mendapat gantian produk yang boleh disemak status orinya dan untuk keadaan seperti botol kemik semasa penghantaran, kapsul pecah, atau seperti telah dibuka, anda boleh mendapat gantian dengan semua kos ditanggung percuma.
 • Boleh semak Terma Belian kami untuk detail penuh.

Gambar vimax yang akan saya kongsikan ini merupakan vimax izon yang dijual pada tahun 2012 sehingga 2015. Ia lebih merupakan batch pertama hologram Izon digunakan.

 

Seperti anda boleh lihat, hologram ini lebih sama dengan gambar bergerak diatas yang memaparkan ciri 3d nya. Antara ciri original bagi vimax izon pada masa itu adalah:

 • Label sengaja ditampal tidak kemas dan ada kelepet sikit pada semua botol
 • Bahan Ginko Biloba di tukar kepada Ginko “Bilboa”
 • Tapak botol mempunyai tulisan timbul vimax
 • Lot number adalah 1309
 • Lot number berwarna hitan
 • Cetakan lot number adalah melengkung
 • Cetakan lot number mudah terpadam

Akan tetapi seperti yang saya nyatakan diatas, vimax jenis ini sudah tidak dijual. Dan jika anda menjumpai vimax jenis ini, expired datenya adalah pada Dec 2017 sebagai batch terakhir yang keluar. Jika expired datenya adalah 2019 atau 2020, ini boleh menimbulkan keraguan.

Vimax Canada Original – 2016 Sehingga Kini 2019

Gambar dibawah pula merupakan vimax yang mana telah melalui banyak perubahan dan hologramnya menjadi semakin sukar untuk tengok. Bagi sesetengah orang, mereka takkan dapat lihat dot no 1 sebelah kiri kotak izon. Ia sebenarnya ada jika anda amati betul – betul, tetapi sukar dilihat.

 

Dalam versi baru ini, vimax telah membuat banyak perubahan terhadap hologram izon dan juga rupa botol. Hologram semakin sukar ditiru dan terdapat perubahan pada botol baru.

 • Perkataan Ginko Bilboa telah ditukar kepada perkataan asal iaitu Ginko Biloba
 • Tampalan kini lebih kemas
 • Tiada lagi perkataan vimax timbul pada tapak botol
 • Lot number bertukar 1515 (2018)
 • Lot number selalu berubah (2019)
 • Lot number kini berwarna kuning
 • Lot number masih cetakan melengkung, tetapi tidak mudah padam

Itu adalah cara untuk menyemak vimax yang original. Dan apa yang anda perlu tahu, kami sentiasa menjual produk yang original sahaja.

Baik, banyak sekali perkara berkaitan cara kenalpasti vimax original dan tiruan yang sudah anda pelajari. Semoga pencarian vimax original anda telah pun berakhir. Untuk mendapatkan vimax canada original sila Whatsapp 011-333-33-207 Azham Vimax.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pertanyaan Sila Whatsapp
Scroll to Top