Cara Panjangkan Zakar Lelaki Dengan Urutan Jelqing

Terdapat banyak cara panjangkan zakar yang boleh dipelajari. Namun cara panjangkan batang zakar yang akan dikongsikan ini mempunyai ceritanya sendiri. Ini merupakan feedback dari pelanggan yang melihat produk titan gel yang memang disarankan untuk urut zakar jika ingin panjangkan. Berbanding hanya dengan sapu sahaja setiap hari siang dan malam, ia hanya akan membesarkan. Jadi pelanggan tersebut bertanya cara panjangkan zakar yang betul.

Jadi bagi mereka yang mencari cara panjangkan zakar juga boleh mendapat kebaikan dari post ini. Jika anda rasakan yang ia bermanfaat, sila jangan lupa sharekan tips ini di group wasap mahupun tumblr dan twitter. Ok baiklah saya tidak mahu buang masa anda. Jom saya tunjukkan video cara urut zakar dibawah.

Persediaan Sebelum Urut Zakar

Persediaan sebelum mengurut zakar perlu dilakukan bagi mendapatkan hasil maksimum dan wajib dilakukan semuanya. Ini kerana seperti yang anda tahu dalam mencari cara panjangkan zakar ni, kita bukan boleh dapat banyak semasa mengurut. Jadi dengan buat langkah itu dan ini memang akan ada beza kesannya.

Saya sendiri pernah menggunakan vimax bagi tujuan membina isi dalam zakar. Makan vimax kemudian dengan gunakan minyak super bigger oil atau SBO ia kembangkan lagi isi zakar, sebelum urutan jelqing dilakukan untuk alihkan isi zakar menjadi panjang. Ini adalah option menggunakan produk berbayar.

Namun untuk mengurut zakar, anda masih perlukan option seperti minyak urut zakar atau titan gel yang mana kedua – duanya ada fungsi mengembangkan urat zakar supaya hasil yang diterima lebih membanggakan. Jika hanya menggunakan minyak gamat, minyak masak atau minyak zaitun, perkara ini sama sekali tidak akan membantu membesar mahupun memanjangkan zakar.

Langkah 1 : Mandi Hot Shower

Mandi dengan menggunakan hot shower akan bantu meningkatkan pengaliran darah dalam tubuh. Sama juga semasa mengurut. Anda perlukan darah supaya memasuki dalam zakar dan membantu mengembangkan isi zakar. Jika tiada hot shower, disarankan masak air untuk buat mandi. Setelah selesai mandi, bersihkan badan dengan air sejuk, yang terakhir barulah mandi sebaldi air panas suam.

Langkah 2 : Tuam Zakar Guna Tuala Basah Rendam Air Panas Suam

Tuam ni adalah salah satu cara meredakan bengkak. Namun dalam cubaan membesarkan dan memanjangkan zakar secara maksimum ia akan maksimumkan pengaliran darah, memecahkan lemak dan angin. Bagi yang tiada hot shower boleh ikut cara ini.

Langkah 3 : Mulakan Dengan Berdoa

Bagi orang islam, anda kenalah minta izin pada yang atas tu. Dia yang izinkan. Betulkan niat nak buat perkara baik, nak bahagiakan Isteri. Dan bukan nak buat maksiat, insyaallah dipermudahkan. Bagi non muslim pun begitu, anda pasti mempunyai kepercayaan anutan masing-masing. Jadi kena berdoa supaya dipermudahkan.

Langkah 4 : Mulai Sapukan Minyak Pada Kawasan 3 Segi

Cara besarkan zakar yang saya tunjukkan ini adalah hasil amalan para tukang urut pro yang mengajarkan cara urut zakar yang betul dan dijamin beri hasil. Jadi perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah memudahkan pengaliran darah ke zakar supaya proses ini boleh dimaksimumkan. Kawasan 3 segi ini adalah seperti gambar.

Kawasan kiri dan kanan ini perlu di urut dengan menggunakan ibu jari tangan supaya sebarang bentuk masalah yang ada pada pelipat peha dan zakar. Biasanya masalah ketegangan urat dan angin pada bahagian ini. Urutan berbentuk bulat dengan ibu jari pada kawasan yang ditandakan dengan line merah. Buat urutan pusingan arah lawan jam 7x pada setiap kawasan dari bawah naik ke atas.

Kebiasaannya anda akan segera sendawa jika badan memang banyak angin. Urat pada kawasan ini biasanya keras jika anda tidak pernah mengurutnya. Buat perlahan-lahan dan jangan terlalu menekan. Ini kerana ia akan membuat rasa sakit dan ngilu.

Langkah 5 : Urutan Sama Pada Kawasan Tepi Dan Atas Zakar

Atas kawasan ari-ari lah yang berbulu tu. Sebaiknya bulu tu dipendekkan supaya minyak urut zakar seperti super bigger oil dapat sampai ke permukaan kulit. Urutan ini juga akan memecahkan angin dan lemak pada permukaan urat zakar, jadi darah boleh jalan dengan sempurna.

Langkah 6 : Urut 2 Lubang Cincin

Anda perlu duduk dalam keadaan seperti diatas. Barulah lubang cincin ini akan terbuka. Jika tidak adalah sukar untuk lakukan urutan ini. Lubang cincin tidak akan terbentuk.

Di Mana Kedudukan Lubang Cincin Ini?

Kedudukannya adalah pada kiri dan kanan zakar, bila anda duduk seperti diatas, anda hanya perlu masukkan jari untuk merasa lubang ini. Kebiasaannya, mereka yang tidak pernah mengurut lubang cincin ini, ia berada dalam keadaan berserabut. Lubang yang sukar untuk ditembusi.

Untuk membolehkan lubang ini dapat ditembusi, anda perlu mempraktikkan urutan sama iaitu, urutan picit membulat tetapi kali ini menggunakan jari hantu pula. Tujuannya supaya lubang cincin ini boleh terbentuk dan angin yang biasanya menyebabkan zakar sukar tahan lama akan terbebas. Bagi 1st timer, anda akan sendawa atau terkentut berkali – kali.

Cara urutan yang saya ajar diatas sebenarnya adalah beberapa step urut batin lelaki yang bermasalah. Namun lelaki yang tidak bermasalah juga perlu tahu sebagai persediaan atau amalan supaya kelelakian anda dapat ditingkatkan. Ia memang amalan turun temurun.

Cara Panjangkan Zakar Dengan Urutan

Dalam cara panjangkan batang zakar pula, urutan diatas dapat melancarkan peredaran darah, memecahkan lemak punca zakar lambat keras, dan juga memecahkan angin yang selalu menyebabkan zakar cepat ngilu. Apabila perkara – perkara ini anda bagi clear dahulu, barulah mudah nak besar dan panjangkan zakar.

Langkah 7 : Cara Panjangkan Zakar Dengan OK Grip

OK Grip ni merupakan teknik “cekak” zakar anda supaya bahan utama yang akan besarkan zakar anda, iaitu darah supaya dapat sampai secara maksimum keruangan yang belum dimasuki darah atau pun sebelum ini tersekat dek angin, lemak. Dengan menggunakan minyak pembesar zakar iaitu super bigger oil, ia bantu untuk kembangkan urat halus dan seni pada permukaan zakar semasa proses ok grip ini.

 

Dengan buat ok grip pada pangkal zakar anda, pastikan lubang pada tangan anda adalah ketat sedikit. Pastikan zakar sudah disapukan dengan minyak lintah atau titan gel atau sbo. Mana-mana yang anda ada, untuk buat urutan jelqing @ ok grip ini setiap hari dan setiap malam sebelum tidur. Pengalaman saya, menggunakan sbo atau minyak lintah lebih menjimatkan kerana tidak perlu guna terlalu banyak semasa mengurut zakar. Berbanding guna titan gel yang akan segera kering selepas 1-2 minit mengurut.

Video diatas adalah demo bagaimana cara urut zakar dengan menggunakan teknik urut jelqing ini dilakukan. Perkara yang perlu diketahui adalah, semasa melakukan ok grip ini, zakar anda perlulah berada dalam keadaan 20% ke 80% tegang. Ini bermakna untuk mendapat kesan terbaik, bukan urut semasa zakar sedang tegang sepenuhnya.

Jika anda lihat video diatas, urutan ini perlu dilakukan sehingga takuk kepala zakar sahaja. Jika anda buat sehingga habis, nanti kepala zakar anda akan mengecil.

Untuk tingkatkan pengaliran darah ke zakar, anda perlu membuat senaman mengemut dubur. Ia akan membantu menghantar darah kezakar. Darah dalam zakar ini yang akan digunakan untuk menolak isi dan urat supaya mengembang dan menanjang.

Penutup

Anda kena lakukan perkara berikut untuk panjangkan batang zakar:

  • Mandi air panas suam, urut step 4 hingga 6 selama 7 hari. Kemudian seminggu sekali.
  • Urutan jelqing pula perlu dilakukan setiap hari, malam sebelum tidur. Esok pagi baru dibasuh.
  • Setiap sesi jelqing mesti antara 10 ke 20 minit. Nak berlama terpulang anda.

Proses urut zakar seperti ini akan memungkinkan anda mendapat sekitar 1cm pada 1-2 bulan pertama. Selepas itu, proses ini menjadi lebih lambat dan perlu diteruskan secara berpanjangan. Jika tidak, risiko yang akan berlaku adalah zakar anda memendek semula selepas beberapa bulan berhenti urut.

Untuk dapat zakar yang besar dan panjang, anda wajib mengurut zakar tanpa henti selama setahun. Barulah zakar idaman 6-7 inci boleh terhasil. Jika nak saja – saja cuba 1-2 bulan kemudian fedup, maka ini mungkin bukan cara terbaik. Namun jika menggunakan senarai produk kami, insyaallah akan ada kesan lebih baik.

Contohnya saya menggunakan vimax canada untuk bina isi zakar, kemudian pada 10 hari terakhir makan vimax, saya urutkan pula dengan teknik ok grip ni untuk memperolehi 1 inci (2.5cm) sebulan. Dalam masa 4 bulan makan vimax dan urut guna super bigger oil saya dapat penambahan 4 inci.

Kisahnya Ada Di Ceritakan Disini

Jom Baca : Cara Besarkan Zakar Dengan Vimax Dan SBO

Kini lepas 5 tahun, saiz zakar masih kekal sama besar dan panjang kerana perbezaan antara cara panjangkan zakar yang di ajar dalam artikel ini kehilangan 1 perkara iaitu isi zakar tidak bertambah. Sebaliknya isi zakar sedia ada dilurut menjadi panjang.

Berbanding cara yang saya lakukan, masih hampir sama seperti diatas dan masa sama saya makan vimax canada yang memang dah terkenal sebagai pil pembesar zakar no 1 didunia. Ia menambah isi didalam zakar saya dan bila diurut, isi itulah yang di alihkan menjadi panjang sehingga boleh dapat 1 inci sebulan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *